Orgel

Het orgel is vervaardigd door N.V. Standaart’s Orgelfabrieken, destijds gevestigd aan de Nieuwe Haven 83 Schiedam als 1-klaviers orgel. Het is een pneumatisch orgel en is geplaatst in april 1911. Met de aanschaf was een bedrag gemoeid van fl. 3.260.== ! Het oorspronkelijke orgel is verkocht naar Heinkenszand.

Ca. 1943 is het verbouwd tot 2-klaviers orgel door de orgelbouwer Dekker uit Goes. Dit 2e klavier kwam in een zwelkast te staan.
In 1980 is het 2e klavier als bovenklavier in de orgelkas geplaatst en een mixtuur 2-3 bijgevoegd door fa. Nijsse uit Wolfaartsdijk, die ook tekent voor het onderhoud.

Het binnenpijpwerk is vervaardigd van 65 % Engels tin en 35 % Spaans lood.Orgel

De frontpijpen van dubbel Engels tin, gepolijst.

De houten pijpen zijn gemaakt uit Riga grenen met eiken voeten, stoppen en kerns.

De windlade is vervaardigd van 1e soort kurkdroog, gewaterd Slavonisch eikehout, de pijpenstokken, roosters en apparaten van Mahonie.

De windtoevoer geschiedt door een driedelig windtoestel, bestaande uit 1 dubbel reservoir en 2 aanvoer-balgen; dubbel belederd en van ijzeren scheren voorzien en de windregeling door een regulateur met automatische voeding.

De bouw geschiedde onder deskundige begeleiding van de heer J.Kooiman, organist der Grote Kerk te Goes.

Organist is thans Arthur Capel te Heinkenszand.

In december 2017 is er achterin de koorkerk een Monarke orgel geplaatst. De aanleiding hiertoe was dat de communicatie tijdens de dienst tussen organist en predikant als steeds lastiger werd ervaren, met name in de wintermaanden als de doorgang tussen koor en schip met een gordijn wordt afgesloten. Het orgel was eigendom van de weduwe van de in 2016 overleden organist Bram Beekman. Door Sonarte uit Capelle aan de IJssel is het orgel uitgebreid met Hauptwerk.