Nieuwsbrief Pinksteren

Download hier de volledige nieuwsbrief

De tijd, ook deze rare en nare tijd, gaat snel. Het is alweer bijna Pinksteren. Helaas kunnen we dit feest nog niet met elkaar vieren in één kerkgebouw. Wel is er de mogelijkheid de (Federatie)dienst mee te vieren die in Driewegen wordt gehouden en waarbij ds. Jörg Buller hoopt voor te gaan. U kunt meeluisteren via de link naar kerkdienst-gemist op de website van Driewegen: www.pkndeo.nl.

Kerk na 1 juni:

In onderling overleg hebben ‘s-Heer Abtskerke, Hoedekenskerke en Nisse besloten om in de maand juni nog geen diensten te organiseren. Dit conform de aanbeveling van de landelijke kerk. De regels en voorschriften (protocol) om een dienst te kunnen houden omvatten uitgebreide voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen. Bovendien mag er (nog) niet gezongen worden wat toch vrij essentieel is voor een goede beleving van een kerkdienst.  Belangrijkste reden is dat we het op dit moment niet verantwoord vinden en elke risico met uw gezondheid willen voorkomen!

Op zondag 14 en 28 juni zullen we weer (vanuit Hoedekenskerke) een gezamenlijke viering uitzenden via kerkdienstgemist.nl. Hou ook onze website www.mariakerk-nisse.nl in de gaten voor nieuws over diensten en bemoedigende overdenkingen van ds. Rietveld.  Hier staat ook de link naar de kerkdienstgemist.nl.

Diensten uit de regio kunt u de komende weken volgen via de website van: www.gelovenindedelta.nl en via omroep Zeeland. Tussen 9.00 uur en 12.00 wordt de dienst steeds herhaald.

Intussen wordt ook onderzocht hoe we naast geluid ook beeld uit kunnen zenden. Omdat we verwachten dat het nog wel even gaat duren voordat iedereen weer ‘normaal’ naar de kerk kan komen onderzoeken we ook de mogelijkheden om te kunnen uitzenden van uit alle 3 de kerken.

De afscheidsdienst van ds. Rietveld is nu vastgesteld op zondagmiddag 30 augustus in Nisse.

Nieuws van de kindernevendienst.

Na de 40 dagentijd en Pasen is het voor ons nog steeds een uitdaging de kinderen te betrekken bij de bijbel verhalen die passen bij de tijd tussen Pasen en Pinksteren. Iedere week krijgen de kinderen via Whatsapp of mail het verhaal van de zondag toegestuurd. Zo hebben ze behalve het verhaal van de Goede Herder ook een kleurplaat gekregen, waar ds. Tineke Zijlstra in de dienst van 3 mei aandacht aan heeft besteed.  Soms leent een verhaal zich voor een opdracht. Zoals het verhaal van de tien geboden. De kinderen is gevraagd te vertellen wat zij  belangrijk vinden van deze geboden  in hun leven met ouders, familie en vriendjes. Ze hebben enthousiast allemaal gereageerd en hun reacties zijn door Egbert meegenomen in de dienst van 17 mei. Op deze manier hopen we de kinderen op afstand toch dicht bij ons te houden. Voor de Pinksterdagen hebben Nelleke, Carolien en Loes er bovendien voor gezorgd dat er tasjes met inhoud bij hen thuis worden bezorgd. Een boekje met verhalen, opdrachten en een puzzel over Pinksteren. Om de opdrachten  te kunnen maken zitten er ook kleurpotloden en vouwblaadjes in het tasje. Er is ook nog een geadresseerde envelop waar niets in zit, maar wel met een postzegel.

De opdracht is om met de vouwblaadjes vogeltjes te vouwen en die op te sturen naar Nelleke. De “vogeltjes” gaan in een Pinksterboom die een plaats krijgt in de kerk in Driewegen op Pinstermorgen. Een leuk idee.

Vanuit de diaconie.

De wereld blijkt klein. Kijk maar naar hoe snel een virus rond zich heen kan grijpen. En overal zijn de gevolgen dramatisch, maar, zoals eigenlijk altijd, vallen de klappen het hardst bij hen die al beurs gebeukt zijn. De (kans)armen in vluchtelingenkampen, sloppenwijken. Wij willen u dan ook vragen om hen te gedenken in uw gebed. Maar wilt u ook eens kijken op www.kerkinactie.nl om te zien of u hen praktisch kunt en wilt helpen door een bedrag over te maken naar een doel wat u aanspreekt.

Vanuit Nisse:

• De maatregelen i.v.m. het coronavirus treffen helaas ook onze jaarlijkse legendarische rommelmarkt. Voor het eerst in 45 jaar zal er geen rommelmarkt zijn. Dit houdt in dat de ophaalronde van rommelmarkt spullen in juni ook niet doorgaat. Hopelijk bent u in de gelegenheid om uw spullen te bewaren voor volgend jaar.
  • Met de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt wordt een deel van de onderhoudskosten van onze kerk bekostigd. Het niet doorgaan van de rommelmarkt is voor het college van kerkrentmeesters dan ook een flinke financiële tegenvaller. Aan de inwoners van Nisse is met een huis-aan-huis bezorgde brief gevraagd een vrijwillige bijdrage te overwegen om de gemiste inkomsten van de rommelmarkt te compenseren. Het rekening nummer van de kerk is NL82RABO 0346 0208 59 t.n.v. Protestantse Gemeente Nisse o.v.v. Rommelmarkt.
  • Wij beseffen ons dat het voor velen in onze gemeente een eenzame tijd is. Maar er is telefoon en er zijn andere digitale communicatiemiddelen. Dus als u zich alleen voelt en gewoon even een praatje wil maken en u heeft even niemand in de buurt om uw hart te luchten, om even naar u te luisteren, dan kunt u bellen met een van onderstaande personen.

Tenslotte:

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Nisse wenst u gezegende Pinsterdagen.

• Rens Joziasse – diaken
  • Dirk van der Slink – voorzitter