Kerkdiensten vanaf 20-12-2020

Wij plaatsen dit bericht naar aanleiding van de ingrijpende toespraak van minister – president Mark Rutte. De hoop was dat in deze tijd het hele coronavirus een beetje binnen de perken zou blijven. De werkelijkheid is anders, de regering is overgegaan tot de meest vergaande maatregel: een lockdown voor de komende vijf weken.

Vanuit de landelijke protestantse kerk is de oproep gedaan om zoveel mogelijk online te gaan en niet samen te komen. (zie www.pkn.nl en www.gelovenindedelta.nl). In het afgelopen jaar hebben wij als kerkenraad iedere keer geprobeerd deze adviezen zoveel mogelijk proberen volgen. Na onderling overleg en ruggenspraak met de zusterkerken in de regio hebben we als kerkenraad besloten om ook nu de adviezen te volgen; we gaan vanaf zondag 20 december 2020 weer online.
Dit betekent dat u de diensten helaas niet in de kerk kunt bijwonen.

Op zondag 20 december is er zowel in Nisse als in Hoedekenskerke een dienst. De dienst van Nisse is vanaf 13.00 uur te bekijken.

Op Kerstavond is er om 19.30 uur  dienst vanuit Hoedekenskerke.

Op Eerste Kerstdag is er om 10.00 uur een online dienst vanuit Nisse.

Op zondag 27 december is er geen dienst

op zondag 3 januari is om 10.00 uur een online dienst vanuit Hoedekenskerke.

Alle diensten worden met beeld en geluid uitgezonden via kerkdienstgemist.nl.

We zeggen u dit met veel verdriet want een kerst zonder samen voluit te  zingen in de kerkdienst klinkt ‘ingewikkeld en leeg’ in de oren. Tegelijk voelen we als kerkenraad ook dat we niet anders kunnen, ook niet naar de maatschappij toe. Er ontstaat steeds meer wrevel over ‘de kerken die zomaar doorgaan’ terwijl alles stil ligt. Wij willen als kerkenraad onze verantwoording nemen, solidair zijn en proberen om contacten in groepsverband te vermijden. Dus we sluiten het gebouw en zullen andere manieren zoeken van verbinding met elkaar.

Naast de eredienst in onze eigen kerk willen wij u ook graag wijzen op de Advent serie: Geloof in Zeeland. Iedere zondagochtend, inclusief kerstochtend, is er een online viering ergens vanuit Zeeland op Omroep Zeeland TV. Iedere week komen op een andere locatie mensen aan het woord, over wat voor hen deze tijd donker maakt, hoe zij uitzien naar het licht. Deze online viering van een half uur wordt op zondagochtend doorlopend herhaald tussen 9.00 en 12.00 bij Omroep Zeeland TV en op hun website.

Wij wensen u sterkte toe, en vertrouwen dat het eens anders wordt. Om het met lied 1005 uit ons liedboek te zeggen wat komende zondag klinkt in de viering op Omroep Zeeland:

Zoekend naar licht hier in het duister, zoeken wij U, waarheid en kracht.

Maak ons uw volk, heilig, vol luister, schijn in de donkere nacht.

Christus, ons licht, schijn door ons heen, schijn door het duister.

Christus, ons licht, schijn ook vandaag, hier in ons huis.

Wij wensen u met allen die u zijn toevertrouwd een gezegend kerstfeest en een goede jaarwisseling.