Besluit tot beroeping van ds. G.H. Offringa

Nisse, 6-10-2021.

Besluit tot beroeping van ds. G.H. Offringa

Zoals we u al eerder hebben bericht heeft de beroepingscommissie de drie kerkenraden van ’s-Heer Abtskerke, Hoedekenskerke en Nisse geadviseerd om ds. Herman Offringa uit Ridderkerk – Rijsoord te beroepen.

In de gezamenlijke (Trio) vergadering van 14-9-2021 is dit advies unaniem aangenomen door de 3 kerkenraden. De beroepingsprocedure schrijft voor dat de kerkenraden het voorgenomen besluit dienen voor te leggen aan de gemeente(n)

Afgelopen zondag (3-10-2021) heeft de gemeente-vergadering, waarvoor we u eerder hadden uitgenodigd plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering heeft de beroepingscommissie verslag uitgebracht van haar werkzaamheden en toelichting gegeven op het advies wat ze aan de 3 kerkenraden hebben gegeven. Daarna heeft ds. Offringa zichzelf en zijn vrouw Evelien voorgesteld aan de gemeente. Hierna was er gelegenheid om vragen te stellen en tenslotte is de gemeente gehoord, waarbij alle aanwezige stemgerechtigde leden hun stem hebben uitgebracht, voor of tegen de beroeping van ds. Offringa.

Verheugd kunnen wij u mededelen dat iedereen vóór gestemd heeft. Deze unanieme keuze kan beschouwd worden als een belangrijke aanbeveling naar ds. Offringa toe.

De rest van de procedure schrijft voor dat we u informeren. Dat doen we door middel van deze brief en door een afkondiging op zondag 10-10-2021, over het genomen besluit dat de drie kerkenraden een beroep zullen uitbrengen op ds. G.H. Offringa uit Ridderkerk – Rijsoord.

Dit beroep zal worden uitgebracht na inachtneming van een bezwaartermijn van 5 dagen na dagtekening van deze brief. Bezwaar maken, na stemming is alleen nog mogelijk tegen de gevolgde procedure en niet meer tegen de voorgedragen kandidaat. Een eventueel bezwaar dient uiterlijk 11 oktober 2021 schriftelijk ingebracht te worden bij de scriba van uw gemeente.

Na het beroep heeft ds. Offringa 3 weken de tijd om het beroep aan te nemen. Zodra wij hierop definitief antwoord  hebben ontvangen laten wij u dat weten.

Namens de gezamenlijke kerkenraden,

Dirk van der Slink – voorzitter Nisse