Nieuwsbrief 6 juli 2020

Download hier de volledige brief

Als iets duidelijk is geworden in deze tijd van de coronacrisis dan is het wel dat mensen elkaar nodig hebben. We zoeken naar allerlei manieren om toch contact met elkaar te hebben.

Het niet kunnen vieren in onze eigen kerk en elkaar niet kunnen ontmoeten viel ons dan ook zwaar en we zijn blij dat we nu weer samen kunnen komen om te vieren, om samen te bidden, naar Gods woord te luisteren en om elkaar weer te zien en te spreken.

Weliswaar met allerlei voorzorgsmaatregelen, vastgelegd in een te volgen protocol, om te voorkomen dat onze gezondheid in gevaar komt, mogen we wel weer van elkaars nabijheid genieten en naar elkaars verhalen luisteren.

Vanaf 12 juli a.s. gaan we het normale preekrooster weer volgen.

Het is op het moment van schrijven van deze brief nog even onduidelijk of wel of niet kunnen zingen. De komende week komen er nieuwe richtlijnen. Hierin spelen grootte van de kerk, aantal bezoekers en ventilatie een belangrijke rol. De verwachting is dat er per 12 juli, waar mogelijk, op een zo verantwoord mogelijke manier, gedeeltelijk weer gezongen kan worden tot Gods eer.

In de eerstvolgende Kerkwijzer vindt u de diensten vanaf 16 augustus weer terug.

Voor de komende 6 weken zijn de diensten als volgt:

12 juli – 10.00 uur Ds. E. Rietveld Mariakerk Nisse – triodienst
19 juli – 10.00 uur Ds. T. Zijlstra Johannes de Doperkerk ’s Heer Abtskerke
26 juli – 10.00 uur Ds. G.J. Smit Mariakerk Nisse
2 augustus – 10.00 uur Ds. I. de Heer De Ark Hoedekenskerke – triodienst
9 augustus – 10.00 uur Ds. E. Rietveld Johannes de Doperkerk ’s Heer Abtskerke – triodienst
16 augustus – 10.00 uur Ds. R. den Dekker Mariakerk Nisse

Praktische informatie bij de kerkdiensten

Zolang er geen vaccin tegen Covid-19 is zullen we de 1,5 meter in acht moeten nemen in combinatie met de noodzakelijke hygiëne maatregelen.

Bij binnenkomst van de kerk zult u in de wandelkerk ontvangen worden. Hier kunt u uw handen ontsmetten.

Wij noteren uit voorzorg uw naam, zodat we indien noodzakelijk precies weten wie er in de kerk geweest is.

Volg de looproute naar het hek. Blijf hier, indien noodzakelijk, even wachten tot u een plek wordt aangewezen.

Wij hebben de kerk ingedeeld met in achtneming van 1,5 meter tussen de stoelen en banken. Sommige banken zijn afgezet met lint en er zijn stoelen tussenuit gehaald. We beginnen de banken en stoelen van voor afaan te vullen, zodat we niet langs elkaar hoeven te lopen. Bezoekers van 1 huishouden kunnen uiteraard wel bij elkaar in de banken zitten. Ook kunnen de stoelen binnen de rij, in het midden,  indien gewenst naast elkaar gezet worden.

Volg in alle gevallen de aanwijzing van onze abtsdragers op.

Aangeraden wordt om uw eigen liedboek mee te nemen. (Liederen, ook wanneer er niet wordt gezongen, kunnen wel gelezen worden) Wanneer u een liedboek uit de kerk gebruikt kunt u het op de stoel of bank laten liggen. Na de dienst wordt het schoongemaakt.

Voor de collecte staan er twee bussen bij de uitgang.

Er wordt geen koffie gedronken en bij het verlaten van de kerk worden er geen handen geschud.

Opbrengst actie Rommelmarkt

Zoals u weet heeft het rommelmarktcomité  vanwege de coronacrisis moeten besluiten de rommelmarkt dit jaar niet door te laten gaan. Alle inwoners van Nisse werden hierover per brief en/of e-mail geïnformeerd. Daarbij werd door het college van kerkrentmeesters ook een oproep gedaan om door middel van een vrijwillige bijdrage de gemiste inkomsten enigszins te compenseren. Deze oproep bleek bij velen weerklank te vinden! Het saldo van de giften bedraagt -tot dit moment- al € 2.635,– ! Weliswaar is dat veel minder dan de gebruikelijke jaarlijkse rommelmarkt opbrengst, maar we zijn hier natuurlijk toch reuze blij mee. Een substantieel deel van deze giften is gedaan door onze dorpsgenoten die geen lid van onze gemeente zijn. Ook hen bedanken we heel hartelijk

En wie weet volgen er nog meer giften! Het onderhoud van ons mooie kerkgebouw is een voortdurende zorg.

Tenslotte.

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Nisse ziet er naar uit u weer te ontmoeten.

Dirk van der Slink – voorzitter

Jeannette van Wuijckhuijse – scriba