Nieuwsbrief Corona maart 2020

Download hier de volledige nieuwsbrief

Het Coronavirus treft ons allemaal, op allerlei gebieden. Het heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook kerken hebben hun deuren tijdelijk gesloten. Een moeilijke tijd voor alles en voor iedereen!
Onze vrijheid om mensen te ontmoeten is noodgedwongen beperkt. Sociale activiteiten zijn stopgezet, dus wij zijn meer op ons huis aangewezen.

Kerkdiensten:
De eerst komende weken zal er geen kerk zijn op het dorp. Wij zullen van dag tot dag de ontwikkelingen volgen en hierop anticiperen. Via de website: www.mariakerk-nisse.nl brengen wij u hiervan op de hoogte.

Klokken van troost en hoop:
Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken in Nederland op om de komende twee woensdagen de kerkklokken te luiden. Aan dit mooie initiatief zal onze kerk gevolg geven!
Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.
Wij doen mee en luiden de klokken van de kerk ook op woensdag 25 maart en 1 april tussen 19.00 en 19.15 uur!

Digitale kerkdiensten:
Diensten uit de regio kunt u de komende weken volgen via de website www.gelovenindedelta.nl.
Zondag 22 maart 2020 om 10.00 uur is er een live uitzending op deze website van de kerkdienst vanuit de Mozeskerk in Biezelinge.
Te midden van alle onzekerheid en angst komen ook nieuwe idee├źn. Enkele initiatieven, waarvan wij vanuit de kerk denken, dat ze voor het dorp goed zijn om te weten.

Contacten:

Dorpsgenoten die alleen wonen en niet werken kunnen het soms moeilijk vinden omveel alleen te zijn, speciaal in deze toch onzekere tijd. Onze dorpskerk is dicht, maar dat betekent niet dat wij als kerkgemeenschap nu niets meer in het dorp kunnen betekenen. Net zoals iedereen in Nederland beperkt wordt in mensen bezoeken, worden wij dat ook. Maar er is telefoon en er zijn andere digitale communicatiemiddelen. Dus als u zich alleen voelt en gewoon even een praatje wil maken en u heeft even niemand in de buurt om uw hart te luchten, om even naar u te luisteren, dan kunt u bellen met een van onderstaande personen. Ook de gemeente Borsele heeft initiatieven gestart om de bewoners in onze gemeente te steunen.

Telefoon: Jeannette van Wuijckhuijse: 06-27036421 of 0113-649399 e-mail: jeannette@vanwuijckhuijse.nl

Telefoon: Rens Joziasse: 06-53274369 of 0113-649814 e-mail: hartenberger@zeelandnet.nl

Praktisch:

Wij willen u vragen om uw e-mailadres aan ons bekend te maken zodat wij u de komende tijd snel kunnen bereiken. Op onze website www.mariakerk-nisse.nl staat onderop een inschrijfblok. Ook kunt u een mail te sturen naar info@mariakerk-nisse.nl. U krijg een bericht terug als uw mail goed binnen gekomen is.
PS. Wij kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden maar wij bellen u terug.